Een mooi gebit is voor de meeste mensen erg belangrijk. Het is het eerste wat je ziet wanneer je contact legt met anderen. Als je gebit er schoon en verzorgd uitziet, dan krijgen mensen direct een betere indruk van je. Toch is dit niet altijd even gemakkelijk. Hoewel de meeste mensen begrijpen hoe belangrijk het is om hun mond goed te verzorgen, gaat dit niet altijd op de juiste manier. Dit resulteert in kiespijn, gaatjes en een slechte adem.

Merk jij dat je steeds vaker problemen ervaart met je gebit? En kan je wel wat hulp gebruiken om je gebit mooi te houden? Met behulp van de volgende vier tips moet dit zeker lukken.

1.      Schakel een mondhygiënist in

Periodieke bezoekjes aan de tandarts zijn meestal niet voldoende om het gebit sterk en gezond te houden. Hier zal je zelf ook wat extra werk in moeten steken. Daarnaast kan het slim zijn om de expertise van een andere deskundige in te schakelen. Zo zou eigenlijk iedereen ook over een mondhygiëniste moeten beschikken. Dit is iemand die kan helpen bij het schoonmaken van je gebit. Bovendien kan zij werken aan een oplossing voor terugkerende gebitsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan gaatjes, tandplak, maar ook aan bloedend of teruggetrokken tandvlees.

2.      Poets je tanden zoals het hoort

We weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk het is om regelmatig de tanden te poetsen. Toch worden hier ook nog dikwijls fouten bij gemaakt. Het komt geregeld voor dat mensen te weinig, te kort of juist te lang en te veel poetsen. Daarom is het goed om naar het advies van de tandarts te kijken. Aanbevolen wordt om tweemaal daags minimaal twee minuten te poetsen. Zet een timer om te voorkomen dat je te vroeg stopt met poetsen. Je hebt deze twee minuten echt nodig om elke tand en kies te reinigen. Vergeet hierbij ook de tong niet.

3.      Poets elektrisch

Vind je het heel lastig om alle tandplak te verwijderen en heeft de mondhygiëniste telkens heel veel werk te doen? Dan is het goed om elektrisch te gaan poetsen. Met een elektrische tandenborstel behaal je veel meer poetsbewegingen per minuut. Bovendien kun je door de compactere vorm veel beter in alle hoekjes komen. Daardoor wordt het gebit schoner en blijft je gebit ook langer mooi.

Een elektrische tandenborstel kan ook prettig zijn bij een implantaat. Doordat deze vastgezet wordt in het gebit, moet je deze net zo verzorgen als je bij de rest van je tanden doet. Een implantaat plaatsen doe je niet voor even. Het is een flinke investering en deze moet je ook goed verzorgen. Met een elektrische tandenborstel wordt dit een stuk makkelijker.

4.      Extra aandacht voor het tandvlees

Vergeet tijdens het poetsen ook niet wat extra aandacht aan het tandvlees te geven. Dit is juist de plek waar veel ontstekingen ontstaan. Plaats de borstel daarom ook tussen de tand en het tandvlees en voer lichte druk uit om hier extra te reinigen. Zo hou je ook het tandvlees gezond.