Het dragen van kunstnagels is een echte hype en de nagelstudio’s schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Vaak zien deze nagels er echt prachtig uit en de nageldesigns zijn eindeloos. De nagelstylistes werken met verschillende kleuren gel en maken zo de mooiste creaties. Wil jij ook weten wat het verschil is tussen gel- en acrylnagels, lees dan snel verder.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn dikker en minder flexibel dan gelnagels, hierdoor ogen ze minder natuurlijk. Daarentegen blijven acryl nagels langer mooi. Acryl wordt het meest gebruikt voor kunstnagels door het mixen van acryl poeder en vloeistof. Na het aanbrengen van een kunststof nep nagel wordt de acryl laag aangebracht met een kwastje. Bij een goede nagelstudio zie je geen verschil tussen echte nagels en acrylnagels. Acryl is perfect voor nail art, dus het aanbrengen van echte kunstwerken op de nagel. Nagels uit deze stof kunnen echter bij het kleinste stootje beschadigen en ze kunnen een kweekplaats vormen voor bacteriën. Personen met een gevoelige huid kunnen een allergische reactie krijgen bij het aanbrengen.

Gelnagels

Het aanbrengen van gelnagels duurt iets langer omdat er andere stoffen worden ingezet. Bij deze nagels droog je met een UV-lamp de verschillende lagen die met polymeer of hars worden gemaakt. Ook voor het verwijderen van de gelnagels moet vakkundig gebeuren. Voor het vijlen en chemisch afweken van de gel moet je terug naar de salon. Gezien het voorgaande is het niet raar dat gelnagels de echte nagel vaak beschadigen, zodat deze dunner en minder sterk wordt. Kunstnagels van gel glanzen meer dan die van acryl.

Goede nagelverzorging is essentieel

Kunstnagels zijn een goed alternatief voor onze vaak niet al te fraaie natuurlijke nagels. Een mooi verzorgde vrouwenhand met lange nagels staat natuurlijk prachtig. Ook het feit dat de nagelcreaties vaak kleine kunstwerkjes op zich zijn. Met verschillende kleuren, schittering en aangebrachte accessoires is er keuze uit eindeloze ontwerpen. Kunstnagels blijven niet eeuwig mooi en goed en moeten regelmatig vervangen worden. Dit betekent dat de ondergrond, dat wil zeggen, je eigen nagels dus, in goede conditie moeten zijn. Verzorg je nagels daarom goed, gebruik voedende nagelolie, nagelverharder en nagelriemverzorger.

De kunstnagel keuze

Of je nu voor gelnagels of acrylnagels kiest, dit is een persoonlijke keuze. Er zijn verschillen in gebruikte chemicaliën en droging, en de flexibiliteit en de glans verschillen. Voor het aanbrengen van kunstnagels bezoek je een nagelstudio. Deze nagel kunstenaars maken jouw eigen droom design in een handomdraai!