Soms hebben we van die dagen waarbij ons haar niet doet wat we zouden willen. Dan zitten er vreemde knikken in, en de andere dag hangt ons haar te sluik langs ons gezicht. Om volume te creëren heb je niet altijd een kapper nodig. Dit kun je gemakkelijk thuis in jouw eigen badkamer fixen. Wil je lezen hoe jij het beste jouw haar in een volumineuze coupe kunt krijgen? Lees dit artikel dan gauw verder.

De juiste shampoo en conditioner

Jouw haar routine begint natuurlijk bij het wassen en verzorgen van jouw haar in de douche. De juiste shampoo en conditioner gebruiken kan al veel verandering aanbrengen in het volume van jouw haar. Er zijn veel verschillende speciale shampoo’s en conditioners die jouw haar van volume zouden voorzien. Kijk bijvoorbeeld naar verschillende producten van Davines. De conditioners die bij deze setjes horen zijn hierbij vaak extra licht en zullen je haar daarom ook niet te zwaar maken zodat het plat langs je gezicht hangt. Je hoeft dus niet per se een speciale volume shampoo of conditioner aan te schaffen. Let gewoon op dat je een conditioner koopt die jouw haar niet te zwaar zal maken. Te veel siliconen kunnen hier bijvoorbeeld voor zorgen.

Na het douchen

Na het wassen met de juiste shampoo en conditioner, kun jij je haar gaan stylen. Hier zijn ook verschillende tips en trucs beschikbaar om jouw haar zo veel mogelijk volume te geven. Probeer bijvoorbeeld eens je haar ondersteboven te föhnen. Ga met je hoofd naar de grond hangen en zet de warme föhn op je haar en de aanzet van je haar. Je moet hierbij natuurlijk je haar beschermen tegen de hitte met een hitte beschermende spray. Daarnaast kun je hierbij andere spray-and-hairsprays gebruiken die jouw haar van volume voorzien. Zo kun je bij de drogist of de kapper speciale volume spray kopen. Ook kun je zelf thuis een spray maken die volume en textuur aan jouw haar geeft. Dit doe je door simpelweg een beetje zout aan een flesje water toe te voegen. Maak deze zo zout als de zee, en je hebt je eigen volume spray!

De beste haarstijl

Nadat jij verschillende producten in jouw haar hebt aangebracht, kan jouw haarstijl ook een verschil maken in volume. Probeer eens in plaats van een middenscheiding, jouw scheiding naar de zijkant te verplaatsen. Dit zal gemakkelijk voor meer volume zorgen. Je kunt daarnaast ook kiezen om jouw haar bij de kapper te laten knippen naar een kapsel dat jou volume geeft. Denk bijvoorbeeld om laagjes in je haar aan te brengen.

Zo zijn er verschillende manieren om extra volume aan te brengen in jouw haar. Met de juiste producten en de juiste haarstijl, kan jij gemakkelijk een volumineuze coupe dragen.