Veel mannen en vrouwen hebben last van overtollige lichaams haar en zoeken naar effectieve manieren om dit te verminderen of te verwijderen. Toch is dit niet altijd even eenvoudig. Om je te helpen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder! 

Maak gebruik van een goed scheerapparaat

Het gebruik van een scheerapparaat is een van de meest populaire manieren om overtollige lichaamshaar te verwijderen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van een scheerapparaat. 

Permanent haren laten laseren

Een andere effectieve manier om overtollige lichaamshaar te verwijderen is door middel van permanent haren laseren. Definitief ontharen is een methode waarbij door middel van een laser de haarzakjes worden vernietigd, waardoor de haargroei permanent wordt verminderd. Dit is natuurlijk wel wat prijziger, maar het is de investering meer dan waard. Het is namelijk wel een van de meest effectieve manieren om overtollige lichaamshaar permanent te verwijderen.

Laser ontharing werkt het beste op donkere, dikke haren. Het werkt minder goed op blonde, rode of grijze haren, omdat deze minder pigment bevatten. Het proces van permanent haren laseren kan enigszins ongemakkelijk zijn en het aantal behandelingen dat nodig is kan variëren afhankelijk van de persoon en het gebied dat behandeld wordt.

Voordat je besluit om permanent haren te laten laseren, is het belangrijk om een consult te plannen met een gecertificeerde laserontharing deskundige zoals Smooth laser Clinic, om te bespreken of dit de juiste optie voor jou is. Laseren Enschede is bijvoorbeeld een goede optie. 

Laat je haren waxen

Waxen is een populaire methode om ongewenst haar op het lichaam te verwijderen. Het proces omvat het aanbrengen van een dunne laag wax op de huid en vervolgens het snel verwijderen van de wax om de haren mee te trekken. In tegenstelling tot scheren, waarbij de haren alleen aan de oppervlakte worden verwijderd, zorgt waxen ervoor dat de haren volledig uit de haarzakjes worden getrokken, waardoor de huid zijdezacht aanvoelt.